Home » Mijn Familie » Reünie nest 5-10-2011

Reünie nest 5-10-2011

Fotografie: Carla v/d Nouland en Wil Kettmann
Tekst: Wil Kettmann
Wil met Zaros ( 1 jaar oud)

 

Verslag van de reünie:

 

Op 7 oktober 2012 waren wij uitgenodigd voor een reünie met alle 13 pups bij Carla en Dick ( fokker van ’t Sarsven)  uit het nest van Firaï en River. Het weer zat ons bijzonder mee want de zon scheen in tegenstelling met de andere dagen van deze week.

Voor ons was het best een eindje rijden, maar dat kon ons niet uit het veld slaan want wij waren heel benieuwd hoe de rest van het nest die wij bijna een jaar niet gezien hadden waren uitgegroeid. Na bijna twee uur rijden kwamen wij op de plek van bestemming, de Banendijk in Nederweert-Eind nabij het bosgebied de Houtsberg. Wij werden door Carla en Dick heel hartelijk ontvangen met heerlijke koffie met daarbij de traditionele Limburgse vlaai. Een leuke verassing was dat Suze (fokker Adorable White Pearl) er ook naar toegekomen was met de moeder van onze honden Firaï. Firaï zag er weer helemaal top uit en bewees  ook nog eventjes dat zij de baas blijft door een van haar kroost op zijn plek te wijzen. De opkomst van de baasjes was groots maar liefs 9 baasjes waren afgereisd naar Nederweert-Eind voor deze leuke dag.

Na een vernieuwde kennismaking werden de honden lekker los gelaten en konden de broer en zusjes elkaar weer opnieuw in de poten sluiten....... Ja of ze elkaar echt herkennen blijft een raadsel maar ravotten dat kunnen ze nog steeds al is de snelheid en de felheid na één jaar wel toegenomen.

Na lekker uitgeraasd te hebben werden wij gevraagd om eventjes een groepsfoto te maken met de honden. Leuk maar het blijft natuurlijk moeilijk om ze allemaal netjes op het plaatje te krijgen.

Na de groepsfoto zijn wij nog eventjes allemaal apart met onze hond op de foto genomen door Carla want haar album is waarschijnlijk nog steeds niet genoeg gevuld.

Nadat wij afscheid hadden genomen van onze fokster Suze werd de  Witjes wandeling ingezet door Dick. Langs prachtige bospaden werd er flink de pas ingezet, maar voor de honden geen enkel probleem want die vermaakte zich opperbest langs de route. Na een drukke verkeersweg te zijn overgestoken konden de honden echt hun gang gaan en werden daar ook lekker los gelaten. Onze Zaros vond het prachtig en ontdekte natuurlijk weer als eerste de diepen plassen van de regen op de paden die een modderpoel waren geworden. Onze Witjes waren wit bij aankomst maar daar kwam toen snel een eind aan. Onze Zaros de showhond kreeg direct de eerste prijs als de beste smeerpoets. Wat is er leuker dan met je kop in een modderpoel te duiken…volgens Carla heeft hij deze eigenschap van zijn vader River meegekregen..wij zijn hier natuurlijk hartstikke blij mee.

Op de helft van de route liepen wij langs een prachtig breed kanaal en daar werd door verschillende witjes gretig gebruik van gemaakt. Zaros die anders haantje de voorste is met zwemmen vond de schuine rand waar hij in eerste instantie vanaf gleed niet zo geslaagd en twijfelde daardoor met de tweede poging om zijn duik in het water te nemen.

Verder geen probleem want de vacht van een Zwitserse Witte Herder laat het vuil vanzelf weer los. Na nog een kleine 20 minuten gelopen te hebben kwamen wij weer op de plaats waarvan wij waren vertrokken.

Daar stonden heerlijke drankjes en broodjes voor ons klaar. De baasjes waren nog lang niet uitgepraat en de honden nog lang niet moe dus werd er op het veldje nog heerlijk gespeeld.

Maar aan alles komt een eind en werd er weer afscheid genomen van alle betrokkenen.

Carla en Dick namens alle pupkopers nogmaals onze Hartelijke dank.

Het was een fantastische dag en een hele leuke belevenis om zo de andere pups nog eens terug te zien.

 
Hernieuwde kennismaking van mens en hond 
 
Hartelijke ontvangst met koffie en de tradionele Limburgse Vlaai
Wandeling Witte Herders Houtsberg Limburg
Prachtige wandeling met onze Witjes (Houtsberg Limburg) 
 Opstellen voor de groepsfoto
 Zo zagen wij er eerst uit
 
 In een jaar tijd flink gegroeid (groepsfoto)
Rustpauze in het bos
Een korte tussenstop om even tijd om bij te komen 
Carla tijdens de wandeling in gesprek met de fam.van Gog
Terug bij de dagcamping Houtsberg Limburg
 Bij terugkomst staan de welverdiende broodjes al klaar
Quinten en Zaros
Quinten rust nog even uit voor wij weer huiswaarts gaan (Zoetermeer)