Home » Over ons

Over ons

 

Fotografie Marcha de Lange

 

Wij zijn Wil & Jeanet Kettmann en wonen op de rand van Zoetermeer tegen de landelijke gemeente Benthuizen waar veel recreatiegebieden liggen, zoals: De Benthuizenplas, Noord AA, de Wijde AA en niet ver hier vandaan het Balijbos die ontstaan is in 1992 na de opheffing van de Floriade. Ook zijn wij veel te vinden op het hondenstrand Beach-End in Noordwijk, waar de hond het hele jaar vrij mag rond lopen. Wij hebben twee geweldige dochters Sandy en Bonny en ondertussen drie kleinkinderen :Quinten,Milena en Bradley. In 1999 kwamen we op de wintersport in aanraking met het geweldige ras de Berner Sennen hond.Na veel informatie te hebben gelezen over dit ras besloten wij om te gaan zoeken naar een Berner Sennen pup . Onze eerste Berner werd op 8 februari geboren uit een nestje van Boss Bonito van de Barking Bunch en Layka.Wij hebben haar Bayla genoemd. Bayla was een zeer aanhankelijke en rustige Berner Sennen ( teef )was altijd bij ons en ging graag mee met ons naar Zwitserland waar zij meerder malen is geweest, en veel plezier heeft gehad samen met ons. Helaas werd Bayla na haar 7e jaar ernstig ziek (Lymfklierkanker) en hebben wij een besluit moeten nemen om haar niet te laten lijden en haar bij de dierenarts te laten inslapen. Wij zullen haar nooit vergeten !!!

De leegte die ontstond na het overlijden van Bayla was niet te beschrijven dus zijn wij gaan zoeken naar een nieuwe Berner Sennen. Na de ervaring die we hadden met Bayla zijn we op zoek gegaan naar een goede bloedlijn en kwamen zo met meerdere erkende fokkers in aanraking. Zo ook kwamen wij terecht bij de kennel van Hans en Lisa Roeters Easy-Living in Balen. (België) daar werd op 21 mei 2007 uit een nestje van Arrkan van ’t Maroyke en Babushka Easy Living Ghandor Easy-Living geboren. Zijn roepnaam is Mac. Ghandor heeft nog 6 zusjes en een broertje die u op zijn site Mac Ghandor kunt bewonderen. Tot ons grote verdriet is Mac op 9 maart 2011 veel te jong overleden..Hij mocht slecht 3 jaar een 8 mnd oud worden.. Wij zullen hem nooit vergeten hij was een hele bijzondere Berner Sennen met heel veel ernergie, was zeer aanhankelijk en had een eindeloos geduld met kinderen.

Na het overlijden van Mac hebben wij overwogen om weer een Berner Sennen te nemen en wel van een zusje van Mac.. Georgiana Easy Living de dekking die gedaan is in Italië is niet gelukt.

Vandaar dat wij zijn gaan kijken naar een ander ras, wij hebben niet lang hoeven te zoeken daar wij onze keus al heel snel lieten vallen op het Zwiterse Witte Herder ras.. Wij kwamen terecht bij de kennel "Adorable White Pearl " van Suze Cotte in Mol (België) zij verwachten een schitterend nest van Firai Adorable White Pearl en de kennel "van 't Sarsven" (Nederland)van Carla van de Nouland zij is de trotse bezitter van Reinaut van Vleckenstein (River) haar dekreu kreeg samen met Firai Adorable White Pearl maar liefst 13 nakomelingen die door omstandigheden geboren zijn bij 't Sarsven in Nederweert-Eind. Carla heeft het nestje met veel toewijding en geduld verzorgd wat de socialisatie van dit nestje zeker goed heeft gedaan.

Zaros is heel goed gesocialiseerd,en  al bijna zindelijk bij ons gekomen.. Wij nemen hem overal mee naar toe zodat hij met alles kan kennis maken.Hij doet het gewoon fantastisch het is net een geprogrammeerde hond met een afstandbediening. Op 1 april 2012 heeft Zaros zijn eerste clubmatch gelopen bij de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland Zaros wist op deze show de volgende resultaten te behalen Beste Reu met een veelbelovend in de baby klasse  en beste Baby van de show. 

Op 9 december heeft Zaros een fantasties resultaat behaald op de jongenhondendag van de RZWH in Enkhuizen.Zaros kreeg van de keurmeester een 1e plaats uitmuntend in de jongenhondenklasse van 15 tot 24 mnd, werd daarna beste reu van de match en behaalde een RES BIS op de show. Een resultaat waar wij dan ook heel trots op zijn.

 

 

 

 

Verder hadden wij nog een huisdier een geweldige grijze roodstaart Papagaai die van alles kon en graag met honden in de weer was.. Als hij niet zat te zingen of fluiten dan nam hij graag de taken over van de baas, en gaf hij de commando's aan de hond... Zoals kom voor, héé hier kom maar bij de baas etc.. ook wist hij alle namen nog precies en riep deze regelmatig door het huis.. Hij was de beide Berners nog niet vergeten.. De naam Zaros heeft hij meerdere malen geroepen en ook de hond van de buren riep hij regelmatig/ Pino is op 31 maart 2016 overleden en heeft een mooie plek bij ons thuis gekregen. De stilte en leegte die hij in ons huis achter laat is onbeschrijflijk.

 

 

 

Op deze site zullen wij u zoveel mogelijk op de hoogte houden van onze geweldige Zwitserse Witte Herder Zaros Keano Adorable White Pearl

Maak een Gratis Website met JouwWeb